ECX ICT Business Solutions

Storage solutionsStorage

Het kiezen van passende storage oplossingen is een moeilijke zaak. Vaak zijn uw eisen en wensen vooraf nog niet duidelijk in beeld.

Data groeit niet alleen voortdurend, maar moet steeds meer de klok rond beschikbaar zijn. Met als gevolg dat u of teveel of te weinig opslagcapaciteit inkoopt of uw aankoop niet juist is afgestemd op de werkelijke behoefte.

Samen met onze specialisten analyseren en meten we eerst de kenmerken van uw huidige omgeving. Onze specialisten zijn volledig op de hoogte van alle mogelijkheden van storage en virtualisatie.

Wij ontwikkelen maatwerkoplossingen die zorgen voor hogere beschikbaarheid, betere performance en meer besparingen.


Lokaal, virtueel of cloud

U heeft een ruime keuze en kan de verschillende type storage afstemmen op uw noden en budget. Zeer vaak worden combinaties van twee of meerdere systemen gekozen.
Zo kan u aan data tiering doen, manueel, semi-automatisch of volledig geautomatiseerd. Bij data-tiering wordt geanalyseerd op welk type medium (SSD, SAS, SATA, Cloud, etcc) uw type data terecht zullen komen.

Op die manier haalt u de gewenste performantie, de beoogde efficiënt tegen het correcte prijskaartje.

Storage Spaces Direct

Een van de knapste nieuwigheden in Microsoft Windows Server 2016 is Storage Spaces Direct.

Storage Spaces maakte het mogelijk om storage te virtualiseren door fysieke drives te groeperen in shared storage pools, waar weer virtuele drives als ‘storage spaces’ beschikbaar worden gemaakt.

Storage Spaces Shared (beter bekend als S3) werd de drijvende kracht achter gecertificeerde ontwikkelaars om intensief te sturen op de inzet van scale-out file serving (SoFS) toepassingen.

Backup & Archief

Het maken van back-ups of het archiveren van minder geraadpleegde data vormen een permanent onderdeel uit van uw storage strategie.

Wij helpen u graag op weg om definitief op uw 2 oren te kunnen slapen.

Niet alleen de juiste keuze van software speelt hier een cruciale rol, maar heel zeker ook de te volgen strategie, de verwachte tijd tot herstel en het regelmatig testen van dit alles!

Disaster Recovery

Wat als het echt misgaat? We werken met en voor mensen en met technologie: helaas lopen de dingen al eens anders dan gepland.

De keuze van uw storage, back-up en archief oplossing zal mee bepalen hoe snel u bij een echte "disaster" de meest kritische zaken opnieuw beschikbaar kan krijgen.

Bij KMO's wordt nog al te vaak gedacht: "Ons overkomt dat niet!".

Toch liever wat meer zekerheid? Contacteer één van onze specialisten ter zake

Vraag meer informatie