ECX ICT Business Solutions

ECX - Faqs

U hebt nog enkele vragen?

Hieronder vind je mogelijk antwoorden op enkele vragen die je rond onze diensten en oplossingen zou kunnen hebben.

Geen antwoord gevonden? Contacteer ons zeker, dan zoeken we samen naar het juiste antwoord!

 • Wij kennen weinig tot niets van ICT, hoe pakken jullie dat aan?

  Dan bent u bij ECX aan het juiste adres. Wij zijn immers op zoek naar een partnership met onze klanten en bouwen steeds een langetermijnrelatie met hen uit.

  Geen eindeloos aantal termen en afkortingen waar u niets mee bent: wij proberen steeds alles in detail, ondersteund met een schets of een een vergelijking naar alledaagse zaken, u uit te leggen wat we precies bedoelen.

  1. Steeds objectief advies
  2. In functie van noden en budget
  3. Enkel wat nodig is
  4. Rekening houdend met de korte en middellange termijn behoeftes
  5. Nice to haves laten we aan jullie keuze over!
 • Verkoopt ECX ook hard- en software?

  Ja, dat doen we! Wij werken samen met de meeste ICT distributiebedrijven in België en daarbuiten alsook rechtstreeks bij enkele grote fabrikanten.

  Vraag zeker geheel vrijblijvend een offerte. Wij zorgen voor een goede offerte, advies inbegrepen!

 • Spreken jullie ook Frans of Engels

  Bien sûr / Of course!

  Onze medewerkers zijn allemaal Nederlandstalig maar hebben uiteraard minimaal basiskennis Frans en Engels en zeker binnen de job kunnen ze eindgebruikers voldoende te woord staan om hen verder te helpen.

 • Ik heb jullie maar af en toe nodig of voor een specifieke periode?

  Geen probleem! Wij werken bij heel wat bedrijven louter op projectbasis, tijdens piekperiodes of tijdens vakantieperiodes van de interne medewerkers.

 • Ik werk ook met interne medewerkers en met andere partijen samen, is dat een probleem?

  Totaal niet! Wij werken bij heel wat bedrijven samen met de interne ICT medewerkers en vaak ook met andere ICT bedrijven. Samenwerken zit in onze genen en maakt ons beter en sterker.

 • Moeten wij meteen beslissen of lange termijn engagementen aangaan?

  Nee, wij hebben geen harde verkopers die proberen beslissingen te forceren. Wij geloven in de adviserende rol en gaan liever stapsgewijs te werk.

  Stap per stap onze expertise en flexibiliteit tonen, zo pakken wij het aan!

 • Zorgen jullie ook voor kennisoverdracht en/of opleiding?

  Zeker en vast. Documentatie is een absolute MUST in alles wat we doen. De stap naar kennisoverdracht is dan ook niet zo groot. Samen zoeken we naar een tijdstip om kennis over te dragen zodat u geheel of gedeeltelijk zelf service kan leveren op uw omgeving!

  Coaching en werkvloer bezoeken hebben ons geleerd dicht bij de gebruiker te staan, zodat we hen ook functioneel kunnen helpen met tips & tricks!

 • Wat als jullie het (eens) niet opgelost krijgen?

  We hebben heel wat expertise in huis om problemen op te lossen. Uiteraard zijn er incidenten die buiten onze kennis van het moment vallen. Door jarenlange relaties op te bouwen hebben zowel het management-eigenaars als al onze medewerkers snelle toegang tot escalatie bij de grootste en bekende fabrikanten en hebben we talrijke contacten van MVP's en vakspecialisten. Bovendien hebben we enkele zelfstandig werkende personen die regelmatig onze engineers bijstaan in heel complexe probleemstellingen (incidenten maar ook design en ontwerp)

 • Kan ECX helpen bij financiering en/of leasing?

  Uiteraard! In functie van uw noden kunnen we financiering bij de grote vendoren aanvragen alsook werken we samen met enkele leasing/renting bedrijven binnen Europa.

  Indien je met ECX een jaarcontract (NIET stilzwijgend verlengd!) aangaat kan u ook piekbestedingen spreiden over 12 maanden.

  1. Geen upfront investering
  2. CAPEX wordt OPEX
  3. Regelmatige update
  4. Elastische financieringsmogelijkheden
 • Zijn wij niet te klein?

  Uiteraard niet! Vanaf de prille start van ECX was het de bedoeling om gestructureerde ICT diensten te leveren aan KMO's - klein én middelgroot. Dat is vandaag niet veranderd!

  We leveren dus diensten aan elk type organisaties van 1 tot 500 medewerkers, met hier en daar een uitschieter daarboven.

  Op onze dienstverlening krijgt u alleszins een "size doesn't matter" garantie